

Черешня Китаївська чорна (підщепа ВСЛ-2)
Відмінний средньостиглий сорт черешні. Плоди вище середньої величини (5-6 г), серцеподібної форми. Плодоніжра довга, вигнута. Шкурочка міцна, темно-червона, майже чорна, блискуча. М'якоть темно - червона, щільна, м'ясиста, хрящувата, соковита, дуже приємного винно-солодкого смаку (4,5 бали).
Плоди містять: цукрів - 12-18%, органічних кислот - 0,55-0,77%.
Сік - темно-червоний. Кісточка середня, овальна, добре відокремлюється від м'якоті.
Дозрівають в умовах Києва наприкінці другої— почату третьої декади червня, придатні для споживання у свіжому вигляді й для технічної переробки — виготовлення
високоякісних компотів, що стабільно зберігають колір плодів і прозорість м'якоті.

Черешня Присадибна (підщепа ВСЛ-2)
Сорт черешні ранньосереднього строку дозрівання. Плоди досить великі ( 6-8 г), опукло-серцеподібної форми.
Плодоніжка середня, добре відокремлюється від гілки, прикріплення до кісточки неміцне, відрив від плода мокрий.
Шкірочка тонка, щільна, еластична, блискуча, ясно-жовта, з гарним ясно- червоним рум 'янцем.
М'якоть кремова, напівлрящувата, ніжна, відмінного солодкого смаку із приємною освіжаючою кислинкрю (4,8-5,0 бали). Сікбезбарвний.
У плодах міститься: сухих речовин - 16,0%, цукрів - 10,96%, органічних кислот - 0,66%, вітаміну С - 11,95 мг на 100 г сирої маси.
Кісточка дрібна, округла, вільна.

Черешня Ніжність (підщепа ВСЛ-2)
Середньопізній сорт черешні.
Плоди досить великі, до 7 г, опукло - серцеподібні, жовті, з яскравим, червоним рум'янцем на сонячній стороні. Шкірочка жовта, тонка, але міцна, відокремлюється від м'якоті.
М'якоть ясно-жовта, соковита, щільна, хрящувата, приємного кисло-солодкого смаку (4,25 - 4,5 бали).
У плодах міститься: сухих речовин - 26,2%, цукрів - 12,9%, органічних кислот - 1,14%.
Сік безбарвний. Кісточка округла, середня, добре відокремлюється від м'якоті.
Плоди дружно дозрівають в умовах Києва наприкінці червня, транспортабельні.
Споживаються свіжими й для готування високоякісних компотів.