Озима пшениця «Подолянка»

Оригінатор: Інститут фізіології рослин і генетики НАН України,

Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла НААН

 

Занесений до реєстру сортів рослин України на 2003 рік для вирощування у поліський, лісостеповій та степовій зонах України.

Сорт середньоранній, виколошується і дозріває разом із сортом Перлина Лісостепу. Має високу зимостійкість, посухостійкість, стійкість до осипання зерна, середню стійкість до вилягання та ураження борошнистою росою, бурою листковою іржею, кореневими гнилями.

Борошномельні та хлібопекарські властивості відмінні. Зерно Подолянки містить 13,5-14,7% білка, 28,7-31,5% сирої клейковини, сила борошна 320-410 а.о., об’єм хліба із 100г борошна 1100-1210 мл, загальна оцінка хлібопекарських властивостей 4,0-4,2 бала. Віднесений до сильних пшениць.

Сорт високоврожайний інтенсивного типу. За даними оригінатора (ІФРГ НАН України), за роки конкурсного випробування (1998, 1999) середній урожай Подолянки становив 53,0 ц/га, що на 7,3 ц/га перевищувало урожайність сорту стандарту Миронівська 61. Урожай зерна в державному сортовивченні (2001, 2002рр.) у 52 сортодослідах становив 60,0-87,0 ц/га

Високі врожаї сорту отримано у виробничих посівах Хмельницької (ТОВ Полтавка, с. Новоставці Теофіопільського району), Київської (смт. Глеваха Васильківського району), Кіровоградської (с. Новоселиця Ульянівського району) областей та в умовах Угорщини (м. Мартонвашар), відповідно - 66,0; 74,3; 94,8 та 96,0 ц/га.

Сорт необхідно вирощувати за інтенсивною технологією з внесенням оптимальних доз мінеральних добрив. Норма висіву насіння -5,5-6,0 млн схожих зерен на 1га. Кращими строками посіву є 15-20 вересня. Сорт невибагливий до умов вирощування, має високу кущистість, що забезпечує хороший стеблостій.

Наші спеціалісти професійно підберуть найоптимальніший сорти насіння, відповідно до ваших потреб та кліматичного розміщення.

Зв'язатися з нами:
тел./факс: (04568)2-21-40

моб.: ‎(098)78-15-126 (050)011-21-40

e-mail: agrokolos@i.ua

© 2017 ТОВ "АГРОФІРМА КОЛОС"

  • Facebook Clean
  • LinkedIn Clean
  • Google+ Clean